Wat denkt u? Dachten de bouwers van het Vaticaan, de Eiffeltoren en de Piramides ook zo? Nee, natuurlijk niet. Grote ideeën komen nooit vanzelf. Achter grote ideeën zitten vaak grote denkers die de wereld mooier willen maken. Ik wil niet beweren dat ik een groot denker ben. Maar ik wil wel graag meegaan in de Metropoolgedachten van Amsterdam en daar een bijdrage aan leveren.

Tijdens een presentatie over de metropool Amsterdam kwam ik op mijn kunstplan Allure. Amsterdam wil graag internationaal meetellen. Internationaal wordt Amsterdam gezien van IJmuiden tot Almere en van Purmerend tot Hilversum met Amsterdam als centrum. Deze gedachte, gecombineerd met de geschiedenis van Amsterdam komt samen in mijn kunstproject Allure. Zoals de stad zich heeft uitgebreid door de grachtengordel en later de stelling van Amsterdam, zo gaat Allure verder in deze traditie.

Allure zet Amsterdam op de kaart: letterlijk. Wanneer je via de belangrijkste wegen naar Amsterdam komt, zal je Allure zien. Vanuit de lucht is Allure prachtig te bewonderen. Iedereen op weg naar Amsterdam zal Allure zien! En over een paar decennia zal Allure verbonden zijn aan Amsterdam, zoals de Eiffeltoren aan Parijs, de Familia Segrada aan Barcelona en het Vrijheidsbeeld aan New York.

Eric de Valk, Amsterdam