Wat is Allure eigenlijk?

Allure is een groep pilaren die steeds in de omgeving opduikt en met elkaar verbonden is. Het verbonden zijn gebeurd op meerdere manieren: soms met leidingen onder de grond, soms via het water waar de metropool rijk aan is, soms via de lucht met licht, beeld of geluid. Maar ook: Amsterdam is gebouwd op palen. De pilaren staan daar symbool voor.

Een pilaren-groep

De pilaren hebben een klassiek uiterlijk, waarbij de eerste twee meter per pilaar een vierkant blok van 9m2 is met informatie (naam sponsor / eigenaar). Daarom staat een pilaar met bovenop een standbeeld van brons. De pilaren zijn allemaal verschillend van lengte (de hoogste maximaal 35 meter), waardoor je effect creëert. De groep begint bijvoorbeeld aan de ene kant van de snelweg of een gebouw, gaat er overheen en verdwijnt aan de andere kant van de snelweg of het gebouw. Verderop in de omgeving verrijst een nieuwe pilarengroep. De pilarengroep staat niet op zichzelf, maar verwijst naar de omgeving. Zowel op cultureel gebied, als op financieel, industrieel, technologisch en toeristisch gebied.

Themagewijs

Elke plek waar Allure opduikt krijgt een thema. Voorbeelden zijn: in IJmuiden "Bloed zweet en tranen" met de hoogovens op de achtergrond. Aan de Zuidas "Amsterdam Zakelijk" met de kantoren daar achter. In Almere is het "De nieuwe Wereld" in een gebied dat de vorige eeuw ontwikkeld is. Meer thema's zijn: sport (Arena), bezinning, kunst (Rulgoord), studie, bloemen (Aalsmeer), history, vrede, recreatie, millieu ...

Locaties

De groepen staan op strategische locaties op en rond de stad. De locaties zijn zorgvuldig gekozen en nodigen ook uit te ontmoeten. Het kunnen festivalterreinen worden of startpunten voor marathons, wielerkoersen en wandeltochten. Bij elke pilarengroep is een informatiecentrum dat ook excursies organiseert. Allure kan moeiteloos worden uitgebreid. Zelfs over zee!

Standbeeld

Op elke pilaar komt een standbeeld. Dit beeld roept vragen op en leidt tot discussie. Een bedrijf of meerdere bedrijven samen, een dienst, een museum, een particulier of een overheid koopt een pilaar of een hele pilarengroep en kiest een ontwerper voor het standbeeld of meerdere standbeelden. Op deze manier is iedereen betrokken bij de metropool en Allure. Bouwen we samen heden en toekomst op het verleden en creëren samen het grootste kunstwerk ter wereld.

Allure maakt samen met u de metropool Amsterdam.